Barton Malow

Size – 15,000 sf

Phase: Completed 2019

Program: Office

Adaptive Reuse

Location – Milk District, Orlando, FL

This adaptive re-use project transforms an existing 1950’s abandoned warehouse into a modern office space for a national construction company. The original building was a 240-foot-long blank wall positioned against a sea of asphalt along a highly visible road in a community currently experiencing an urban revival.

The building turned its back to the community and held little dialogue with its site and surrounding context. To change this, a heavy concrete wall marks the new entry as it extends towards the community and showcases the builder’s craftsmanship. Large openings utilize the existing concrete structure along the main façade to create a connection between interior and exterior, while creating a work environment flush with natural light and views to the adjacent park.  

The Modern-Casual Workplace is organized across the building’s grid into three defined zones; community, office, and collaborative. This strategy of both structured and non-structured workspaces is implored to promote healthy individual work habits and create an environment where collaboration is encouraged. Exterior gathering areas and interior lounge settings promote effortless communication and a sense of community throughout this modern, corporate environment.

Entry 1.0c.jpg
Entry-1.0d.jpg
Entry-1.0e.jpg
IMG_6195.JPG
IMG_0281.JPG
Patio-1.0e.jpg
IMG_6113.JPG
IMG_5853.JPG
IMG_5849.JPG
Working-Final-1.3---Open-Workspace.jpg
IMG_6072.JPG
IMG_6056.JPG
IMG_6069.JPG
IMG_6123.JPG
IMG_5899.JPG
IMG_6172.JPG
 
 
IMG_6020.JPG